Patas Hondenservice

Veelgestelde vragen  Patas is pootjes op z'n Spaans

Kunnen alle honden terecht bij PATAS?
Voor de groepswandeling geldt:
Sociale honden, groot en klein, die goed overweg kunnen met mensen en soortgenoten kunnen bij PATAS terecht. Voor ongecastreerde reuen is helaas maar zeer beperkt plaats tijdens de groepswandelingen. Om het allemaal veilig te laten verlopen moeten mijn hondengasten gewend zijn los te lopen en luisteren naar de basiscommando’s. Mijn opzet is ervoor te zorgen dat alle honden samen zoveel mogelijk plezier en zo weinig mogelijk stress hebben tijdens een wandeling. PATAS behoudt het recht voor om honden met een lage agressie drempel niet mee te nemen met de groepswandelingen. Neem contact met mij op om te overleggen of uw hond mee kan met de groepswandelingen.

Individuele wandelingen:
Honden die het lopen in een groep te stressvol vinden, of honden die niet mee kunnen door leeftijd, ras, loopsheid, etc. kunnen altijd mee met een individuele wandeling.

Vanaf welke leeftijd mag mijn pup mee met de uitlaatservice?
Pups vanaf 12 weken kunnen met de (korte) wandelingen mee omdat ze dan de belangrijkste inentingen hebben gehad. Een pup mag ongeveer 5 minuten per levensmaand wandelen zodat de botten en spieren niet overbelast worden. Ik kan uw pup uitlaten in een vertrouwde omgeving bij u in de buurt.

Ons teefje is loops. Kan ze met PATAS mee wandelen?
Gedurende de loopsheid kan ze niet met de groepswandelingen mee. In de loslopende roedel geeft de aanwezigheid van een loopse teef veel onrust en beïnvloedt zij het gedrag van de reuen in de groep sterk. Bovendien is de kans groot dat de loopse teef wegloopt omdat ze op zoek zal gaan naar een reu die haar goedkeuring heeft. De loopsheid kan bij de ene hond veertien dagen duren en bij de andere hond tot wel twintig dagen. Halverwege de loopsheid is een teef twee tot drie (soms tot vijf) dagen vruchtbaar. Normaliter ligt de vruchtbare periode tussen de 9de en 13de dag van de loopsheid, maar er zijn teven die dit al op de 6de of pas op de 21ste dag zijn. Wel kan ik uw hond uitlaten in een vertrouwde omgeving bij u in de buurt.

Wat moet ik mij voorstellen bij een privéwandeling van langere duur?
Als ik voor uw hond een privéwandeling verzorg haal ik uw hond bij u op en wandel bij u in de buurt. Heeft u meerdere honden? Bijvoorbeeld zoals dit roedel van 4 Husky's en labrador? Dan kunnen deze gewoon mee met dezelfde wandeling.

Moeten wij een vaste dag afspreken?
Nee. Ik probeer u zo flexibel mogelijk van dienst te zijn. Maar honden houden van regelmaat. Minimaal één wandeling per week zorgt voor een goede band tussen uw hond en mij.

Zit ik aan een contract vast?
Nee, zeker niet. Ik werk met wandelkaarten van 10 of 20 wandelingen. Is de kaart vol stuur ik u een nieuwe factuur voor een volgende kaart. Heeft u na een volle kaart geen belangstelling meer, dan beëindigen wij per direct onze service.

Mogen we een keer mee wandelen met PATAS?
U als klant van PATAS kunt vanzelfsprekend een keertje mee met een wandeling. Maak wel eerst een afspraak (telefoonnummer 06-27058616). U bent van harte welkom!

Eerst kennismaken! Hoe gaat dat?
PATAS wil graag eerst even kennismaken met u en uw hond(en). Maak een telefonische afspraak (telefoonnummer 06-27058616). Tijdens onze kennismaking bij u thuis kunnen u en ik beoordelen of PATAS dé hondenservice voor u en uw hond is. Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer een uur. Kijk hier voor onze contactgegevens.

Hoe kan ik PATAS bereiken?
U kunt PATAS bereiken op telefoonnummer 06-27058616. Neem ik de telefoon niet op dan ben ik even druk met mijn hondengasten. Spreek de voicemail in en ik bel u beslist terug.
Natuurlijk kunt u PATAS ook per e-mail bereiken.

Kan ik mijn reservering nog annuleren?
Annuleren is mogelijk tot 24 uur voor de aanvang van de wandeling. Doet u dit later dan brengt PATAS de geplande wandeling in rekening. Annuleren dient telefonisch te gebeuren op telefoonnummer 06-27058616.

Onze hond heeft medicijnen nodig. Kan dat bij PATAS?
Zet de medicijnen en een duidelijke instructie klaar. Ik zal de medicijnen op de juiste wijze toedienen.

Wat gebeurd er als mijn hond tijdens het wandelen medische verzorging nodig heeft?
Mocht een hondengast tijdens de wandeling medische verzorging nodig hebben, dan zal PATAS eerste hulp verlenen. Indien nodig wordt een dierenarts geraadpleegd. De kosten hiervan komen voor uw rekening.

Wat gebeurt er als mijn hond tijdens de groepswandeling wegloopt?
Honden lopen vrijwel nooit weg van een groep. Honden die voor het eerst meegaan, lopen aan een lange lijn zodat ze kunnen wennen aan de groep. Voor alle zekerheid krijgen alle hondengasten een halsband met een
PATAS-penning met daarop mijn telefoonnummer. Vanzelfsprekend gaat PATAS direct zelf op zoek naar uw hond. Mocht onze gast onvindbaar zijn neem ik contact met u op om nader te overleggen of Politie en/of Stichting AMIVEDI moeten worden ingeschakeld.

Welke entingen moet mijn hond hebben om bij PATAS te wandelen?
Voor de groepswandelingen geldt dat de onderstaande inentingen moeten minimaal twee weken voor aanvang van de wandeling zijn gegeven. De inentingen mogen niet ouder dan 1 jaar zijn. Zonder een geldig inentingsbewijs kun ik uw hond niet mee laten wandelen. Verplichte inentingen zijn; Parvo, Hondenziekte, Leverziekte, Leptospirose, Bordetella (Let op! Bordetella wordt niet standaard gegeven- vraag uw dierenarts hiernaar). Voor de individuele wandelingen geldt de entingsverplichting niet.

Gaat dat allemaal wel goed met zoveel honden bij elkaar?
De groepen worden zorgvuldig samengesteld. Sommige honden liggen elkaar beter dan andere. Het kan natuurlijk toch gebeuren dat een hond een schram oploopt maar over het algemeen gaat het er vreedzaam aan toe in een groep.

Mag mijn hond gewoon eten voor of na de groepswandeling?
Ik adviseer uw hond kort voor de wandeling geen of zeer matig eten te geven. Dit om maagtorsie te voorkomen. Als u voer klaar zet, zorg ik dat uw hond dit na de wandeling krijgt!

Als er een ongelukje gebeurd wie is er dan aansprakelijk?
In de wet is het zo geregeld dat de eigenaar aansprakelijk is voor zijn hond. Dit geldt ook als u uw hond mee geeft aan een ander. U als eigenaar bent altijd aansprakelijk voor de schade die uw hond aanricht. Controleer uw WA-verzekering.

Krijgen de honden ook persoonlijke aandacht?
Elke hond krijgt op zijn tijd een aai en knuffel, een vriendelijk woord en aandacht bij het afdrogen. Ook probeer ik spelenderwijs uw hond nieuwe dingen aan te leren. Doel is echter ook dat de honden zich onder elkaar vermaken.

Hoe gaat PATAS met mijn huissleutel om?
Er wordt een sleutelverklaring opgemaakt waarin staat vermeld hoe PATAS met uw sleutel omgaat. De sleutel wordt veilig bewaard.

Wat zijn Algemene Voorwaarden?
Algemene voorwaarden, ook aangeduid als “kleine lettertjes”, zijn voorwaarden die gelden voor overeenkomsten die de gebruiker sluit. U kunt hier deze Algemene Voorwaarden inzien.

Hoe gaat PATAS om met persoonlijke informatie?
PATAS zal uiterst zorgvuldig en vertrouwelijk met alle gegevens omgaan. Deze gegevens zullen niet aan derden ter beschikking worden gesteld. Ik zal uw informatie alléén gebruiken om zo goed mogelijk voor mijn hondengast te kunnen zorgen.

Heeft u nog vragen?
Bel mij! Tel. 06-27058616
Hondenvervoer
Dierentaxi
 
Foto & Film

   
   
Foto's op Facebook Insta 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS
 adres   beegden  berkelaar   betrouwbaarheid   brunssummerheide   cocktailenting   contact   dagelijks   dienstverlening   dierentaxi   dierentransport   dierenvervoer   dieteren   diploma    dogtaxi   duits  echt   echt-susteren  e-mail   engels   ervaring   faq   feest   film   folder   foto   gasthonden   gebroek   groep   handdoekenservice   heel   heide   herkenbosch   herten   hingen   hoe   hond   hondengast   hondenpenning   hondenservice   hondentaxi   hondentransport   hondenuitlaatservice   hondenvervoer   hondenwandelingen   inentingen   informatie   karakter   kennelhoest   kennismakingsgesprek   kleinschalig   koningsbosch   kwaliteit   limburg   linne   loslopen   maasbracht   maasgouw   maastricht   maria hoop   melick   merum   montfort   nieuwstadt   ontspanning   ool   oppas   oprichter   opvang   ophoven   panheel   PATAS-TAXI   pey   plezier   positief   posterholt   professioneel roerdalen   roermond   rotterdam   schilberg   service   sint joost   slek   sleutel   spaans   spelen   st. odiliënberg   susteren   tarief   thorn   twitter   vakbekwaam   veilig vervoer   verantwoordelijkheid   vervoer   vlodrop   voorwaarden   waar   wandelingen   wandelkaart   wandelservice   wanneer   wat   welkom   wessem   wie   zaterdag 

Contact Hondenuitlaatservice & Hondentaxi NL EN

Mokey Luna Indy Bono Flow Bizou Prince Luca Blaze Benno Johnny & Noppes Simba Droef